POTREBUJEME
210g hladkej múky alebo bezlepkovej múky piškótové cesto
140g hery
1 lyžica kypriaceho prášku
100g mletých orechov
1 lyžička mletej škorice
75g práškového cukru
1 baláček vanilínového cukru
2 žltky
1/4 štavy z citróna
200g ríbezľového džemu na spájanie
POSTUP
Múku zamiešamie s kypriacim práškom, orechmi, škoricou, vanilínových a práškovým cukrom. Pridajte studenú nakrájanu heru na menšia kúsky spolu so žĺtkami, citrónovou šťavou a cesto zamiesime. Necháme v chladničke asi 30 minút. Následne cesto rozvaľkáme na hrúbku 3mm a pomocou formičiek vykrajujeme tvary v pároch. Poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie. Ak máme formičku s vykrojeným stredom, použijeme ju 1x v dvojici. Pečieme pri teplote 170°C 10 minút. Koláčiky sú hotové ak chytajú hnedastú farbu hoci budú stále mäkkšie, pretože po vychladnutí dôjdu. Nakoniec ich spojíme džemom a posypeme práškovým cukrom.
210g hladkej múky alebo bezlepkovej múky piškótové cesto
140g hery
1 lyžica kypriaceho prášku
100g mletých orechov
1 lyžička mletej škorice
75g práškového cukru
1 baláček vanilínového cukru
2 žltky
1/4 štavy z citróna
200g ríbezľového džemu na spájanie
POSTUP
Múku zamiešamie s kypriacim práškom, orechmi, škoricou, vanilínových a práškovým cukrom. Pridajte studenú nakrájanu heru na menšia kúsky spolu so žĺtkami, citrónovou šťavou a cesto zamiesime. Necháme v chladničke asi 30 minút. Následne cesto rozvaľkáme na hrúbku 3mm a pomocou formičiek vykrajujeme tvary v pároch. Poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie. Ak máme formičku s vykrojeným stredom, použijeme ju 1x v dvojici. Pečieme pri teplote 170°C 10 minút. Koláčiky sú hotové ak chytajú hnedastú farbu hoci budú stále mäkkšie, pretože po vychladnutí dôjdu. Nakoniec ich spojíme džemom a posypeme práškovým cukrom.