Určite viete, že toxické látky sa v tele usádzajú v dôsledku sedavého spôsobu života, stresu, používania chemikálií v domácnostiach a na pracoviskách, elektrosmogu z mobilných telefónov a bezdrôtových pripojení, konzumácie nekvalitných potravín, ktoré často obsahujú mnoho živočíšnych bielkovín, rafinovaných cukrov, farbív, konzervačných látok a pod. Odpadové látky sa v tele zadržiavajú a spomaľujú regeneráciu orgánov (nové bunky pomalšie nahrádzajú staré rozpadajúce sa bunky). Máme pre vás užitočný tip.
Knižná novinka Detoxikácia tela jasne vysvetľuje, ako funguje tento proces a ponúka ďalšie užitočné informácie. Správne vykonaná detoxikácia harmonizuje organizmus, navodzuje pocit zdravia a vyjasňuje myseľ. Výsledky môžu byť skutočne ohromujúce. Cieľom detoxikácie je odstrániť odumreté bunky a tkanivá, ktoré sa hromadia v organizme.
V knihe sa dozviete:
• čo detoxikácia znamená,
• čo sú škodliviny a kde sa nachádzajú,
• ako odstraňovať škodliviny zo svojho domova,
• ako postupovať pri očiste tela,
• o detoxikácii detí,
• aké existujú detoxikačné byliny.
Zázračná pečeň
V pečeni sa nachádzajú hlavné detoxikačné enzýmy a antioxidačný systém ako ochrana pred voľnými radikálmi. Toxíny sa v pečeni premieňajú na zlúčeniny rozpustné vo vode a odchádzajú z tela žlčou alebo obličkami. Pečeň má veľkú regeneračnú schopnosť a aj pri poškodení naďalej pracuje až 80 % buniek, hoci menej efektívne.
Pečeň prefiltruje za minútu 1,5 litra krvi, v ktorej sa nachádzajú škodlivé látky, a denne vytvorí 1 až 1,5 litra žlče.
Najmä teraz na jar jedzte slabo dusené jedlá a vylúčte grilované, vyprážané alebo príliš mastné jedlá. Obmedzte konzumáciu vajec, mäsa a mliečnych výrobkov, odporúča autor v knihe Detoxikácia tela. Hlavné jedlo jedzte medzi 12. – 13. hodinou a nejedzte po 20. hodine.
Autor článku: Vydavateľstvo Ikar