Vianoce sa blížia a predpokladám, že prvé várky koláčov veru do Vianoc nevydržia. Tieto orechové koláčiky aj pre bezlepkáčov nadchnú každého.
Poznáte hygge? Severské krajiny sú z hľadiska kvality života hodnotené ako najlepšie miesta na bývanie. Jedným z kľúčových faktorov je práve hygge - tento pojem v sebe zahŕňa útulnosť a pohodu, srdečnosť, družnosť a spriaznenosť. Hygge je však aj dobré a kvalitné jedlo, radosť z pečenia, či varenia a následne aj z jedenia.
O obľúbený mrkvový koláč sa s nami podelila pani Daniela z Trenčianskych Stankoviec
Vyskúšajte Zelené koláčiky. Vďaka zeleninovým prísadám zostanú koláče dlho šťavnaté a zároveň budú mať nižší obsah sacharidov.
Nežné, „smotanovo“ kávové pohladenie i pre tých, pre ktorých mliečny základ koláča nie je vhodnou voľbou. Linecký základ/krusta podľa výberu.
Presvedčte sa, že mak nepatrí len do tradičnej štrúdle, mrežovníka, buchiet či na rezance, ale pripravte z neho cheesecake, makrónky, panna cottu, krehké Pavlovovej tortičky s makovou šľahačkou alebo griotkové tartaletky.
Recept na tieto koláčiky som dostala pred viac ako desiatimi rokmi od kuchára z Americkej ambasády v Bratislave. Patrí medzi moje obľúbené.
Príležitostí na dobré koláče, buchty, šišky, torty, rolády, sušienky, tyčinky či brownies sa nájde dosť.