Koniec januára bude v bratislavskej Inchebe patriť prestížnemu veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Od 28. do 31. januára bude nielen prehliadkou gastronomických trendov, nových i exotických potravín, tradičných jedál a kuchárskych, pekárskych aj cukrárskych postupov, ale aj vybavenia do reštaurácií, gastronomických prevádzok a hotelov (gastrotechnika, nábytok a pod.). Neodmysliteľnou súčasťou veľtrhu sú atraktívne sprievodné podujatia, počas ktorých predvedú svoje zručnosti kuchári, barmani, baristi, pekári či cukrári. Na svoje si určite príde každý, kto miluje dobré jedlo, rád varí a spoznáva nové chute.
Popri gastronomických novinkách sa nezabúda ani na tradície. Haly výstaviska budú tradične, už po desiaty raz, rozvoniavať napríklad bratislavskými rožkami. Súťaž v ich pečení patrí k disciplínam, o ktoré sa počas veľtrhu vždy zaujíma množstvo návštevníkov. Tento rok sa k bratislavským rožkom pridá pečenie medovníčkov zo slovenského medu, zdravých koláčov a čerstvého raňajkového pečiva. Určite sa máte na čo tešiť! Na veľtrhu tiež spoznáte kulinársku atmosféru troch nádherných krajín – okrem slovenských špecialít sa môžete tešiť aj na jedlá pochádzajúce z Talianska či Kuby. Atmosféru doplnia tanečníci a hudobníci z rôznych kútov sveta.
Tento ročník zaujme aj širokou ponukou vína a kávy z celého sveta. Zavítajte do Kávového mestečka a staňte sa na chvíľu aj vy profesionálnym baristom! Explóziu farieb a chutí so sebou prinesú barmanské súťaže a exhibície.
Hlavným partnerom veľtrhu bude pre veľký úspech počas vlaňajšieho ročníka Kaufland. Tešiť sa môžete na jeho veľkú a farebnú expozíciu, v ktorej predstaví slovenské výrobky, ale priblíži aj to, akým spôsobom dbá na zodpovednosť voči Slovensku.
Danubius Gastro zároveň doplní obľúbený veľtrh cestovného ruchu ITF Slovakiatour, ktorý poskytne komplexný servis pre spoznávanie Slovenska i zahraničia. Nenechajte si ujsť tieto podujatia od 28. do 31. januára 2016. Viac informácií aj o sprievodnom programe nájdete na www.incheba.sk.