Tento recept je úplne jednoduchý a zvládne ho naozaj každý. Najviac času zaberie príprava šampiňónovej omáčky, pretože si ich musíte očistiť a nakrájať na drobné kúsky.
Čo budete potrebovať:
- čerstvé šampiňóny
- menšia cibuľka
- vývar
- korenie
- soľ
- špaldová múka
- mlieko
- tvrdý syr
- pór
- špagety
Už pripravené a nakrájané šampiňóny opečiete na cibuľke a zalejete vývarom. Pridáte trošku soli a korenia a necháte podusiť, kým nezmäknú a nevyparí sa vývar.
Zatiaľ si pripravíte bešamelovú omáčku zo špaldovej múky, mlieka a na záver pridáte do nej rozpustiť nastrúhaný tvrdý syr.
Keď máte šampiňóny udusené, premiešate ich s bešamelovou omáčkou, dáte omáčku na špagety a na vrch posypete nakrájaným pórikom na kolieska.
Dobrú chuť!