Toto je torta, ktorú milujú malí aj veľkí, bez rozdielu. Bonus navyše - je bezlaktózová aj bezlepková. Takže ak máte sviatok a potrebujete doniesť do práce koláč a máte kolegov s alergiami na potraviny, tento výber u vás určite vyhrá. Samozrejme, nemôžu prekážať orechy a veľa veľa čokolády.
Čo potrebujete:
200 g orechov alebo mandlí
3 PL hnedého cukru
6 vajec
400 g horkej čokolády
250 g masla
Poleva:
200 g horkej čokolády
70 g masla
Na ozdobenie:
orechy alebo ovocie
A postup ? Ten je uplne jednoduchý. Raz-dva budete mať tortu hotovú. Pomeliete všetky orechy a dáte ich do väčšej misky.
V robote vyšlaháte celé vajcia a hnedý cukor. Túto hmotu potom vlejete do misky s orechami a jemne zmiešate.
Vo vodnom kúpeli si zatiaľ necháte rozpustiť maslo a horkú čokoládu. Necháte ju trochu vychladnúť a potom vlejete do orechovo-vajcovej zmesi a premiešate.
Na spodok tortovej formy si dajte papier na pečenie a nalejte pripravenú zmes.
Torta sa pečie pri 150 stupňoch približne 40 min a potom pri 170 stupňoch ďalších 20 min. To však už dávajte pozor, aby vám neprihorel vrch torty, prípadne opäť znížte stupne alebo dajte tortu piecť nižšie v trúbe.
Nechajte tortu vychladnúť a potom na vrch nalejte polevu a ozdobte orechami alebo ovocím. Tortu dajte do chladničky. Ideálne, ak robíte tortu deň predtým, ako ju budete konzumovať.
Veríme, že sa vám podarí rovnako ako nám !