Mrkvová nátierka bez masla a syru
Čas prípravy: 20 minút
Suroviny (2 porcie):
200 g karotky
10 g tahini sezamovej pasty
20 g šťavy z limetky
10 g jarnej cibuľky
soľ, sezam, mleté čierne korenie, koriander
čerstvé bylinky podľa chuti - pažítka, petržlenová vňať, bazalka a pod.
Postup:
Očistenú karotku nakrájame na kolieska a uvaríme v osolenej vode. Mrkvu uvaríme „al dente“ a necháme ju vychladiť. Vložíme ju do mixéra, pridáme korenie, mletý koriander, šťavu z limetky, tahini pastu a zmixujeme (nátierka nemusí byť celkom hladká).
Na záver vmiešame nakrájanú jarnú cibuľku a sezam. Podávame so zdravým chlebíkom a čerstvými bylinkami. Skladujeme v chladničke.
Zdroj: IKAR