Čas prípravy: 15 minút
Suroviny (2 porcie):
¾ hrnčeka kokosového mlieka
⅓ hrnčeka vlašských orechov
2 PL chia semienok
1 ČL ryžového sirupu
1 PL mletej škorice
3 ks sušených datlí
1 ks jablko + 1 ks jablko na ozdobenie
Postup:
V miske si zmiešame kokosové mlieko s chia semienkami a dáme nabok aspoň na 15 minút odpočívať. Zatiaľ v mixéri vymixujeme nakrájané jablko (na kocky), orechy, datle, sirup a škoricu. Nemixujeme úplne do hladka, ponechajte malé kúsky. Zmes primiešame k chia semienkam. Potom už len vrstvíme do misky, pohára alebo ak si chceme raw puding zobrať o sebou do práce alebo do školy, tak ho lyžicou vrstvíme do uzatvárateľného pohára. Striedame vrstvu pudingu a vrstvu nakrájaného jabĺčka. Môžeme, ale nemusíme, ho dať chladiť do chladničky.
Množstvo ďalších receptov na chutné desiate nájdete v kuchárke Zdravé desiate nielen pre deti.
Zdroj: IKAR