Nežné, „smotanovo“ kávové pohladenie i pre tých, pre ktorých mliečny základ koláča nie je vhodnou voľbou. Linecký základ/krusta podľa výberu.
Plnka
1 čl rozpustnej kávy
4 pl vody
90-120 g medu/ alebo javorového sirupu
2 balenia pevného hodvábneho tofu (cca 800g)
⅛ čl stévie
⅓ šálky kokosového masla
½ čl morskej soli
Tip
Kokosové maslo je možné vyrobiť i doma. Do vysoko výkonného nožového mixéra vysypeme dve šálky strúhaného kokosu a mixujete približne 10 minút. Podľa potreby necháme mixér oddýchnuť. Po chvíli trpezlivosti získame zmes krémovej konzistencie - kokosové maslo.
V prípade potreby je ho možné nahradiť obyčajným maslom.
POSTUP:
1. Krustu natlačíme do zľahka vymastenej formy.
2. Hodvábne tofu rozmixujeme v nožovom mixéri na hladký krém, pridáme kokosové maslo, zvyšné suroviny a mixérom zľahka premiešame. Dávame pozor na prešľahanie - koláč by stratil nadýchanú konzistenciu.
3. Zmes vylejeme na pripravenú krustu a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch približne 45 - 60 minút dozlatista.
4. Po vychladnutí koláč vložíme do chladničky, kde ho chladíme najmenej 6 hodín.
Asi 90 originálnych receptov bez cukru nájdete v knihe BezCukráreň.