Ak chcete zdravo variť, ale nemáte inšpiráciu, kniha Recepty mojej zdravej kuchyne je presne pre vás! Nájdete v nej až 300 receptov, z ktorých si určite vyberiete svoje obľúbené. Tiež sa dozviete, ako sa mi vďaka zdravej strave a cvičeniu podarilo schudnúť 40 kg. Autorka Patrícia Adamčíková je mama dvoch detí a obľúbená blogerka, ktorá už niekoľko rokov inšpiruje tisícky fanúšičiek na sociálnych sieťach. V knihe píše aj o tom, ako sa jej vďaka zdravému vareniu podarilo schudnúť 40 kíl. Nechajte sa inšpirovať touto jedinečnou dámou a vrhnite sa spolu s ňou do víru chutí jej zázračnej kuchyne.
Recept z knihy Recepty mojej zdravej kuchyne:
Chrumkavá panvička so sladkými hranolčekmi a pažítkovým dipom
Chrumkavá panvička
• 2 ks kuracích pŕs
• 500 g brokolice
• 10 ml sójovej omáčky
• dve hrste šeri paradajok
• 1 cibuľa
• štipka soli a mletého čierneho korenia
• 2 PL olivového oleja
• 700 g sladkých zemiakov
• 1 ČL čili korenia
• štipka soli
• 1 ČL grilovacieho korenia (bez glutamanu)
• 1 PL olivového oleja
Pažítkový dip
• 150 g gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
• štipka soli
• 1 strúčik cesnaku
• hrsť nasekanej pažítky
Postup:
Najprv si pripravte hranolčeky zo sladkých zemiakov. Ošúpte ich a nakrájajte. V miske zmiešajte olej, koreniny a soľ a premiešajte so zemiakmi. Tie potom uložte na papier na pečenie.
Pečte asi 30 minút pri teplote 180 °C.
Kým sa hranolčeky pečú, opražte na oleji nakrájanú cibuľku, pridajte nakrájané prsia, okoreňte, osoľte. Keď sa mäso zatiahne, pridajte nakrájanú brokolicu a sprudka ju opražte, pokvapkajte sójovou omáčkou a pridajte rozpolené paradajky.
Pažítkový dip pripravíte tak, že pažítku nakrájate nadrobno, premiešate s gréckym jogurtom, soľou a mletým čiernym korením. Jedlo podávajte tak, že naservírujete mäso so zeleninou, hranolčeky, šalát a dip, do ktorého si môžete namáčať kúsky brokolice aj hranolčeky.
Porcie: 4
Čas prípravy: 50 minút
Stovky ďalších úžasných receptov nájdete v novinke Recepty mojej zdravej kuchyne.
Zdroj: IKAR