Dochádzajú vám inšpirácie na polievky? Máme pre vás tip!
• 600 g kalerábu
• 1 zväzok jarnej cibuľky
• 1 PL ghee masla alebo kokosového oleja
• 200 g medvedieho cesnaku
• 2 ČL himalájskej soli
• mleté čierne korenie
• štipka muškátového orieška
• 50 ml rastlinnej smotany**** (voliteľné)
• 2 ČL slnečnicových semienok
Postup: Na masle si opražte bielu časť jarnej cibuľky nakrájanú na kolieska. Pridajte nakrájaný kaleráb a poduste. Po chvíľke vložte do hrnca aj medvedi cesnak, zalejte vriacou vodou alebo vývarom (1,2 l), dochuťte korením a soľou (ja som pridala aj čerstvú vetvičku majoránky, ale keď ju nemáte, nemusíte ju dávať). Keď kaleráb zmäkne, polievku mixujte dohladka tyčovým mixérom. Pridajte štipku muškátového orieška a môžete podávať. Na tanieri zjemnite rastlinnou smotanou, ochuťte nasucho opraženými slnečnicovými semienkami a zelenou časťou jarnej cibuľky.
Porcie: 4
Čas prípravy: 40 minút
Chcete zdravo variť, ale nemáte inšpiráciu?
Táto kniha je presne pre vás!
Tento, ako aj ďalších 299 receptov, nájdete v knihe Recepty mojej zdravej kuchyne, z ktorých si určite vyberiete svoje obľúbené. Tiež sa dozviete, ako sa autorke Patrícii Adamčíkovej ďaka zdravej strave a cvičeniu podarilo schudnúť 40 kg.
• V knihe nájdete tradičné jedlá slovenskej kuchyne pripravené zdravším spôsobom i netradičné recepty pre ľudí s chuťou objavovať.
• Jedlá zdravej kuchyne pripravené s dôrazom na chuť, rýchlosť a jednoduchosť, vhodné aj pre začiatočníkov.
• V receptoch je vyvážený podiel bielkovín, sacharidov a tukov.
• Vhodné pre ľudí s intoleranciami - recepty sú označené prehľadnými značkami (bez laktózy, bez cukru, bez lepku).
• Recepty vhodné pre ľudí, ktorí sa chcú zdravo stravovať, aktívnych športovcov, či pre tých, ktorí chcú zredukovať svoju hmotnosť bez diét a hladovania.
• 300 receptov, z ktorých si môžete sami zostaviť stravovací plán na celý deň.
• Tipy a rady, ako si v kuchyni uľahčiť prácu a ušetriť čas.
Zdroj: Vydavateľstvo Motýľ