Čo budeme potrebovať:
syr na posypanie ( napr. Grana Padano)
400 g cestovín penne
morská soľ
8 strúčikov cesnaku
olivový olej
100 ml suchého bieleho vína
400 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy
čierne korenie
8 cherry paradajok
1 hrsť čerstvej bazalky
Postup:
Penne uvaríme v osolenej vriacej vode „al. dente”.
Potom ich scedíme.
Cesnak nakrájame na tenké plátky, ktoré orestujeme dozlatista na panvici na rozpálenom olivovom oleji. Podlejeme bielym vínom, necháme krátko prevariť a pridáme paradajky z konzervy. Podľa chuti okoreníme a osolíme. Pridáme uvarené cestoviny penne, na štvrtinky nakrájané cherry paradajky a polovicu nahrubo nasekanej bazalky. Dôkladne premiešame a krátko povaríme.
Servírovanie
Penne servírujeme v hlbokom tanieri posypané väčším množstvom nastrúhaného syra. Pred podávaním okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme lístkami bazalky.
Dobrú chuť.
Zdroj: čitateľka Alena