Potrebujeme
na korpus:
-
3 vajcia
-
100g mletého maku
-
100g mletých vlašských orechov
-
55g medu
-
70g hustého bieleho jogurtu
-
45g púpavového či iného oleja
-
¼ citrónovej šťavy
-
kypriaci prášok
- štipku soli
- ríbezle a viničky, či iné lesné ovocie
na krém
- 250g jemného hrudkovitého tvarohu
-
200g hustého bieleho jogurtu
-
1PL granka
-
1 vanilínový cukor
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuýda. V druhej miske zmiešame žĺtky s ostatnými surovinami na korpus. Na záver primiešame vyšľahané bielky a vylejeme zmes na korpus do pripravenej, papierom vystlanej formy. Ten posypeme lesný ovocím. Ja som použila malý pekáč o 20x10 cm ale aj okrúhla forma o priemere 20 cm bude vhodná. Môj koláč je vyšší, lebo som použila menšiu formu, ak budete mať väčšiu formu, koláč bude nižší. Koláč dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 160° C asi na 30 minút. Kým sa koláč pečie, pripravíme si krém. Tvaroh vymiešame s jogurtom, vanilínovým cukrom a grankom. Vychladnutý koláč narežeme a krém podávame na koláči posypanom grankom, práškovým cukrom a ovocím. Skvele doplní chuť čerstvej kávy!