2 litre kuracieho vývaru
500g kuracích pŕs
400g stredne širokých rezancov
30g zázvoru
1 čili paprička
1 celý badián a palička škorice
1/2 lyžičky kurkumy
150g klíčkou munga alebo bambusových výhonkov
POSTUP
Očistený čerstvý zázvor nakrájame na jemné rezančeky. Opečieme na panvici spolu s badiánom, škoricou a kurkumou. Pridáme do horúceho kuracieho vývaru z kuracích pŕs v celku. Necháme povariť 15 minút na miernom ohni. Medzičasom vložíme rezance do osolenej vriacej vody a necháme zmäknúť podľa návodu. Nakrájame cibuľku, koriander a zelenú vňať, čili papričku a umyté, osušené klíčky. Mäso vyberieme a natrháme vydličkou na pásiky. Horúci vývar ochutíme cukrom, rybou omáčkou a šťavou z limetky. Do misiek rozdelíme rezance, ,mäso a ostatné suroviny a zalejeme vývarom, tak aby suroviny boli sotva ponorené, ozdobíme plátkom citróna a hneď podávame.