INGREDIENCIE
400 g špagety
400 g špagety
4 PL olivový olej
4 strúčiky cesnaku
1 štipka čili
100 g parmezán
1 hrsť petržlenová vňať
soľ podľa chuti
POSTUP
1. Do osolenej vriacej vody dáme variť špagety.
2. Medzitým si na miernom ohni vo väčšej panvici zahrejeme olej a pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak. Je dôležité pridať cesnak rovno s olejom a pomaly zahrievať, aby sa nespálil a nezhorkol.
3. Zo špagiet si odoberieme asi 2 dcl vody, v ktorej sa varili a scedíme ich. Vrátime ich späť do hrnca, v ktorom sa varili a zalejeme olejom s cesnakom a čili. Pridáme naseknú petržlenovú vňať, najemno nastrúhaný parmezán a všetko dobre premiešame. Ak sa nám nedarí pokryť omáčkou a syrom všetku cestovinu pridáme pár lyžíc cestovinovej vody.
4. Ochutnáme a pripadne dosolíme. Môžeme servírovať. ja som cestoviny dozdobila čerstvým špenátom.
Dobrú chuť!
Dobrú chuť!