Maliny sú neuveriteľne zdravé, dokonca viac než brokolica, kivi či paradajky, ktoré sú známe svojím vysokým obsahom výživných látok a antioxidantov.
K tomuto záveru prišli výskumníci z poľnohospodárskej školy v holandskom Wageningene. Podľa ich zistení svetločervené ovocie obsahuje oveľa viac zdravých ingrediencií než akékoľvek iné potraviny, na ktoré natrafili.
Maliny tiež obsahujú desaťkrát viac antioxidantov než paradajky. Antioxidanty neutralizujú voľné radikály, ktoré poškodzujú bunky a sú príčinou mnohých ochorení. Jedinou nevýhodou malín je, že sú pomerne drahé a dostupné len v malých množstvách, dodávajú vedci.
Výsledky svojho výskumu zverejnili v časopise BioFactors, kde súčasne vyzvali na vývoj nových variácií tohto ovocia a na zlepšenie jeho chuti, pretože nie každý má rád malinovú chuť.
Autor článku: TASR